APK

apk

APK keuring zonder verborgen kosten. Goed, snel en voordelig. Gegarandeerd.

Onze voordelige APK prijzen:

  • € 38,50 voor benzine motoren
  • € 38,50 voor LPG/G3 motoren
  • € 50,00 voor diesel motoren

Onze prijs voor de APK keuring is inclusief viergasmeting/roetmeting*, en de afmeldkosten.

APK keuring volgens de regels.

Dat betekent dat niet wij bepalen of u kosten moet gaan maken voor vervanging, maar dat bij ons enkel en alleen de APK-wetgeving dat bepaald. Uw ruitenwissers zijn bij ons dan ook alleen stuk als ze echt stuk zijn.

Afkeurpunten zijn erg  vervelend en brengen extra kosten met zich mee. Bij Garage en Anders wordt u altijd vooraf op de hoogte gebracht en vragen wij voor een eventuele reparatie altijd om uw akkoord.

*APK | Viergastest of Roetmeting?

Vanaf 1 januari 1998 moeten auto’s met een benzinemotor of LPG-motor met een katalysator van het bouwjaar van 1993 of later een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto’s met een dieselmotor van het bouwjaar van 1980 of later bij de APK een roetmeting. De APK-keurmeester volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw voertuig in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop geconstrueerd om deze meting te kunnen ondergaan mits de onderhoudsbeurten overeenkomstig de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.

APK | Algemene informatie

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden, en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Zorg voor een regelmatige controle en onderhoud, dan blijft uw auto in een top conditie.

Keuringsfrequenties vanaf 1 januari 2008

Drie of vier jaar (zie tabel hieronder) nadat een personenauto of lichte bedrijfsauto voor het eerst op de weg is toegelaten, is deze keuringsplichtig. Dit is afhankelijk van het soort brandstof.

Personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen
(<3.500 kg)

Brandstof

Wanneer keuren?

Datum eerste toelating na 1 januari 2005

Benzine en/of elektromotor

Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar

 

Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch)

Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar

Datum eerste toelating vanaf 1 januari 2005

Alle

Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar

Voertuig 30 jaar of ouder

Alle

Eens per 2 jaar APK

Datum eerste toelating vanaf 1 januari 1960

Alle

Geen APK plichtKlantenservice

050 711 9005

Openingstijden

MA - VR

9.00 - 17.00

ZA

9.00 - 14.00

Adres

Stockholmstraat 8
9723 BC Groningen