Banden Wisselen

bandenbandenbandenbandenbandenbandenbandenbanden

Waarom is het belangrijk om uw autobanden te wisselen/vervangen?

Slijtage aan banden kan gevaarlijke situaties opleveren op de weg. Tijdens onverwachte en lastige momenten, zoals noodstops of scherpe bochten, bieden ongelijkmatig versleten banden minder grip. Vooral op natte ondergronden is het oppassen geblazen. De achterkant van uw auto zal dan sneller wegglijden dan de voorkant. Door minder versleten banden op de achteras te monteren, heeft u een betere wegligging.

Wanneer mag ik niet meer rijden op een band?

(Als de profieldiepte van uw band minder dan 1,6 millimeter is. Dat is de wettelijke minimale profieldiepte voor alle personenwagenbanden in Europa. Wij adviseren u echter uw zomerbanden bij uiterlijk 2 mm te vervangen, en bij winterbanden is dat 4 mm.) Wij meten altijd de profieldiepte voordat we wisselen. Is deze onvoldoende, dan zullen wij de band vervangen. U kunt zelf ook uw banden eenvoudig controleren met een profielmeter.

Waarom is balanceren nodig na elke wissel?

Wij balanceren na elke wissel uw banden voor maximaal rijcomfort. Hierdoor voorkomen wij hinderlijke trillingen in het stuur en in de ophanging van de auto. Dit zorgt voor onprettig rijden en is bovendien niet veilig. Tevens gaat een gebalanceerde band langer mee en dat levert een besparing op. Wij adviseren om ook bij elke winter/zomer wissel uw autobanden te laten uitbalanceren.

Wat kosten nieuwe autobanden?

Een prijs van een nieuwe band is afhankelijk van wat voor merk autoband u wilt hebben, en wat de bandenmaat is. Garage en Anders kan u adviseren welk merk band, of welke bandenmaat het beste onder uw auto past. Wij hebben een groot assortiment aan banden op voorraad, en kunnen deze leveren tegen de scherpste prijs.

Wat kost het banden wisselen?

  • € 10,25 per stuk voor stalen velgen, tot en met 17 inch
  • € 12,75 per stuk voor licht metalen velgen, tot en met 17 inch
  • € 15,- per stuk voor licht metalen velgen, voor 18 inch
  • € 17,50 per stuk voor licht metalen velgen, tot en met 20 inch
  • Vanaf € 20,- per stuk voor Run-on-Flat banden
  • Vanaf € 15,- per stuk voor 4×4 banden
  • Vanaf € 15,- per stuk voor bestelwagen banden

Prijzen zijn inclusief btw, balanceren en een nieuw ventiel.
Tevens voert Garage en Anders de oude banden voor u af.

Heeft Garage en Anders ook autobanden?

Op onze andere website, bandenanders.nl, verkopen wij autobanden. Daar kunt u de banden vinden die u zoekt.Klantenservice

050 711 9005

Openingstijden

MA - VR

9.00 - 17.00

ZA

9.00 - 14.00

Adres

Stockholmstraat 8
9723 BC Groningen