Velgen

bandenbandenbandenbandenbandenbandenbandenbanden

Wat zijn de voordelen van stalen velgen?

Stalen velgen zijn ideaal voor de winterperiode, omdat ze minder onderhoud vereisen en goed tegen pekel bestand zijn.

Kan ik voor zowel lichtmetalen als stalen velgen kiezen?

Uw lichtmetalen velgen gaan langer mee als u in de winter kiest voor stalen velgen. Tijdens de lente en zomer kunt u met zomerbanden en lichtmetalen velgen rijden. In de herfst en winter kunt u de winterbanden met stalen velgen gebruiken. Dit heeft als bijkomend voordeel dat uw banden tijdens het wisselen niet eerst gedemonteerd hoeven te worden. Ze worden met wiel en al gemonteerd en evt. gebalanceerd. Tegenwoordig worden nu ook winterharde lichtmetalen velgen gemaakt, dat wil zegen dat deze velgen bestand zijn tegen vorst en pekel.

Welke lichtmetalen velg is geschikt voor mijn auto?

Het bepalen hiervan vereist specialistische kennis. Onze experts letten op de steekcirkel, de ET-waarde en de diameter van het wiel. Zij adviseren u graag over de beste opties voor uw auto.

Wat is de steekcirkel?

Dit heeft betrekking op de boutgaten in het wiel. 4x 100 wil zeggen dat het wiel vier boutgaten heeft die een steekcirkel hebben van 100 mm. De steekcirkel is de diameter van een denkbeeldige cirkel die getrokken wordt door het midden van de boutgaten.

Wat is de ET-waarde?

ET is een afkorting van Einpress Tiefe. De ET-waarde van een wiel bepaalt hoe ver een wiel naar binnen valt of naar buiten steekt in de wielkas. Een te hoge ET-waarde zorgt ervoor dat een wiel aanloopt aan de binnenkant van een wielkas. Door een te lage ET-waarde steekt een wiel buiten de carrosserie uit.

Mooie stalen of lichtmetalen velgen kopen?

Velgen kunt u bij ons voordelig kopen, wij verkopen de meest voorkomende velgen type’s, merken en maten.
Garage en Anders kan u adviseren welke soort velgen het beste onder uw auto passen.
Bel of mail ons voor een scherpe aanbieding.Klantenservice

050 711 9005

Openingstijden

MA - VR

9.00 - 17.00

ZA

9.00 - 14.00

Adres

Stockholmstraat 8
9723 BC Groningen