Waterpomp

distributieriemendistributieriemendistributieriemendistributieriemen

Wat is de functie van de waterpomp?

Het doel van een waterpomp is het rondpompen van koelvloeistof door het koelsysteem. Een waterpomp is een onderdeel dat op het motorblok is gemonteerd, en wordt bij de wat oudere auto’s aangedreven door een V-snaar en bij de moderne auto’s wordt de waterpomp aangedreven door een multiriem. Het koelsysteem bestaat uit ruimtes tussen de cilinders en de buitenkant van het motorblok, de koelwater slangen en natuurlijk de radiateur.

Wat gebeurt er als de waterpomp kapot gaat?

Net als elk ander auto onderdeel zal de waterpomp een keer kapot gaan, hierdoor zal de motor te heet worden. Bij lekkage gebeurt dit door het afnemen van de hoeveelheid koelvloeistof. En bij slijtage van de schoepen gebeurt dit omdat de koelvloeistof niet goed door het koelsysteem kan worden gepompt.

De waterpomp vervangen

Niet alle waterpompen zijn makkelijk te vervangen, bij iedere type auto zit de waterpomp op een andere plek. Er zijn waterpompen die apart te vervangen zijn, maar er zijn ook waterpompen die over de distributieriem lopen. Het is daarom verstandig om de waterpomp preventief te vervangen als je de distributieriem vervangt. Waterpompen waar je makkelijk bij kunt komen zijn in het algemeen snel te vervangen. Maar je hebt ook waterpompen die helemaal dicht gebouwd zijn, en daarom moeilijk te vervangen zijn.

Garage en Anders adviseert daarom om de waterpomp mee te vervangen als je de distributieriem vervangt. Ten eerste kan je er dan gelijk goed bij. En als de oude waterpomp gaat lekken en er komt koelvloeistof op de distributieriem dan zal deze worden aangetast.

Wat kost het vervangen van een waterpomp?

De kosten om een waterpomp te vervangen zijn afhankelijk van wat voor auto u heeft (type, merk, bouwjaar, motor, etc.). Om precies te weten wat u moet betalen voor de waterpomp kunt u het beste even contact met ons opnemen, dan krijgt u van ons een scherpe offerte.Klantenservice

050 711 9005

Openingstijden

MA - VR

9.00 - 17.00

ZA

9.00 - 14.00

Adres

Stockholmstraat 8
9723 BC Groningen