Remschijven

remmenremmenremmenremmenremmen

Controle van de remschijven

De belangrijkste onderdelen van het remsysteem zijn de remschijven en de remblokken. Doordat deze zo slijtgevoelig zijn, is controle erg belangrijk.
Bij Garage en Anders controleren wij bij elke kleine, middelgrote en grote beurt de remschijven. Wij controleren de remschijven op de volgende punten:

  • Dikte
  • Kromheid
  • Beschadigingen

Als uw remschijf een van de bovenstaande punten heeft, dan zijn de remschijven toe aan vervanging. Bij Garage en Anders werken wij met A-kwaliteit remschijven / remblokken. Daarom geven wij 3 jaar garantie (is levenslang) op onze remdelen. Tevens geven wij ook laagste prijs garantie.

Hoe weet u of uw remschijven aan vervanging toe zijn?

Tussen de remschijven en remblokken zit de remvoering. Deze moet op zijn minst 2 millimeter dik zijn, zijn deze kleiner dan moeten ze worden vervangen. Als de remschijf namelijk de stalen draagplaat van het remblok aanraakt zijn deze gelijk zo beschadigd dat ze vervangen moeten worden.
Op de plek waar het remblok zich vastgrijpt aan de remschijf slijt de remschijf. De dikte van de remschijf op dat punt bepaald de staat van de remschijf. Als deze plek dunner is dan voorgeschreven door de fabrikant, dan zullen de remschijven vervangen moeten worden.

Hoe werkt het remsysteem? In een notendop.

Als je gaat remmen met je rempedaal dan wordt er remvloeistof naar alle remcilinders gebracht. Hierbij worden de twee remblokken tegen de remschijf aangedrukt waardoor deze wordt afgeremd. Omdat deze remschijf verbonden zit aan het wiel, zal deze dus ook af gaan remmen. Doordat de remblokken tegen de remschijven worden aangedrukt ontstaat er een enorme wrijving en dat zorgt weer voor hitte. Daarom bestaan er voor de meeste auto’s geventileerde remschijven, deze zorgen er voor dat warmte wordt afgevoerd. De geventileerde remschijven zijn te herkennen aan een dubbele schijf met koelribben er tussen. Omdat deze remschijven hitte beter kunnen afvoeren kunnen ze ook zwaarder belast worden.

Wat kost het vervangen van de remschijven?

De kosten om de remschijven te vervangen zijn afhankelijk van wat voor auto u heeft (type, merk, etc.). Om precies te weten wat u moet betalen voor de remschijven kunt u het beste even contact met ons opnemen, dan krijgt u van ons een scherpe offerte.Klantenservice

050 711 9005

Openingstijden

MA - VR

9.00 - 17.00

ZA

9.00 - 14.00

Adres

Stockholmstraat 8
9723 BC Groningen