Trommelrem

remmenremmenremmenremmenremmen

Wat is een Trommelrem?

Een trommelrem zit bij de auto’s achter. Deze worden bij de moderne auto’s vervangen door de remschijf. Een trommelrem bestaat uit een wielremcilinder, remschoen en een remtrommel. Tijdens het intrappen van het rempedaal worden de remschoenen door middel van de remcilinders tegen de binnenkant van de remtrommel aangedrukt. Waardoor de wrijving wordt verminderd en de auto uiteindelijk tot stilstand komt.

Hoe weet u of uw remschoenen aan vervanging toe zijn?

Versleten remschoenen zijn gemakkelijk te herkennen aan een schurend geluid, net als de remblokken. Als u een schurend geluid hoort, blijf dan niet te lang doorrijden, omdat dan de remtrommels worden aangetast. Deze trekken krom. Blijft u toch te lang doorrijden, dan zult u ook uw remtrommels moeten vervangen.

Vervangen van de remschoenen? En de kosten hiervan?

Als de remschoenen worden vervangen, dan gebeurt dit altijd aan de linker- en de rechter kant. Dit is, in tegenstelling tot de remblokken, een ingewikkelde ingreep. Bij het vervangen van de remschoenen wordt ook de conditie van de remtrommel vastgesteld. Uiteraard stellen wij u gelijk op de hoogte als deze aan vervanging toe zijn.
De kosten van vervanging van de remschoenen zijn afhankelijk van het merk auto en type. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan en wij zorgen voor een laagste prijs garantie.Klantenservice

050 711 9005

Openingstijden

MA - VR

9.00 - 17.00

ZA

9.00 - 14.00

Adres

Stockholmstraat 8
9723 BC Groningen