Schokdempers

schokdempersschokdempersschokdempersschokdempersschokdempersschokdempers

Alle auto’s hebben schokdempers.

Iedere auto die rond rijdt is voorzien van schokdempers. Toch weten maar weinig automobilisten dat schokdempers niet alleen bedoeld zijn voor het comfort, maar ook zorgen ervoor dat de banden onder alle omstandigheden contact houden met het wegdek. Omdat schokdempers heel geleidelijk hun werking verliezen, zult u dit niet direct opmerken, Daarom is het ook noodzakelijk dat u de schokdempers regelmatig laat controleren. Bij een slechte schokdemper is er minder contact met het wegdek waardoor de remweg en de wegligging slechter gaan worden. Garage en Anders inspecteert en test de schokdempers gratis en indien nodig kunnen ze meestal direct vervangen worden. Bij Garage en Anders worden uitsluitend A-merken schokdempers gemonteerd zodat ze langer meegaan. Enkele merken die wij voeren zijn:

  • Autotechnics
  • KYB
  • Mapco
  • Monroe
  • Quinton Hazell
  • Sachs

Veilig de weg op met goede schokdempers

Uit onderzoek blijkt dat er in Nederland aardig wat autovoertuigen rondrijden die slecht functionerende schokdempers hebben. Gek genoeg is dat niet eens raar omdat slijtage van schokdempers geleidelijk verloopt, en de bestuurder zijn rijstijl daar ongemerkt op aanpast. Bestuurders rijden zonder dat ze het doorhebben op versleten schokdempers, onbewust brengt men daardoor de medeweggebruikers en zichzelf in gevaar.

Omdat versleten schokdempers zorgen voor een slechte wegligging waar door ook de remweg wordt beïnvloed. Ook zorgen versleten schokdempers dat de velgen niet meer op het wegdek worden gehouden houden, waardoor de auto gevoeliger voor zijwind wordt, en oneffenheden in het wegdek niet langer meer worden opgevangen. Dat zorgt er voor dat de auto gaat schokken en trillingen en dat de ondersteuning in de bochten minder wordt. Versleten schokdempers hebben bovendien een nadelige invloed op het comfort van de auto en andere auto-onderdelen zullen meer gaan slijten. De onrustige bewegingen van de auto kan wagenziekte veroorzaken.

Wat kost het om de schokdempers te vervangen?

De kosten om de schokdempers te vervangen zijn afhankelijk van wat voor auto u heeft (type, merk, etc.). Om precies te weten wat u moet betalen voor de schokdempers kunt u het beste even contact met ons opnemen, dan krijgt u van ons een scherpe offerte.Klantenservice

050 711 9005

Openingstijden

MA - VR

9.00 - 17.00

ZA

9.00 - 14.00

Adres

Stockholmstraat 8
9723 BC Groningen