Achterdempers

uitlatenuitlaten

Wat is een achterdemper?

De belangrijkste taak van de achterdemper is geluidsdemping. De achterdemper is het laatste gedeelte van de uitlaat, deze hangt onder, achter aan de auto. Hierdoor is de achterdemper relatief eenvoudig te vervangen. Maar helaas ook gevoeliger voor slijtage omdat de achterdemper bloot wordt gesteld aan alle weersomstandigheden.
In de laatste demper zit isolatie materiaal, dat vangt de geluidstrillingen op zodat de uitlaatgassen de einddemper stil verlaten. De einddemper zorgt hiermee ook voor tegendruk, wat de motor nodig heeft om goed te werken.

Wat gebeurd er met een kapotte achterdemper?

Wanneer de achterdemper lekt, zal u dit snel kunnen horen. Er zijn wettelijke bepaalde geluidsnormen, die u op dat moment waarschijnlijk overschrijdt. In tegenstelling tot het geluid, zal de tegendruk juist afnemen. Minder tegendruk betekend een hogere temperatuur van de uitlaatgassen. Dit kan ernstige schade geven, de katalysator en de uitlaatkleppen in de motor kunnen zelfs verbranden.

Hoe kan je controleren of een uitlaat lekt?

Een uitlaat is eenvoudig te controleren. Met een lek kunt u uitlaatgas horen ontsnappen als u de uitlaatpijp dichthoudt met een doek terwijl de auto aan staat.

Wat kost een achterdemper?

Garage en Anders levert en monteert gerenommeerde uitlaatmerken voor alle type auto’s.
De kosten van een achterdemper zijn afhankelijk van wat voor auto u heeft (type, merk, bouwjaar, motor, etc.). Om precies te weten wat u moet betalen voor de achterdemper kunt u het beste even contact met ons opnemen, dan krijgt u van ons een scherpe offerte.

Let op wij geven 3 jaar garantie op onze uitlaatdelenKlantenservice

050 711 9005

Openingstijden

MA - VR

9.00 - 17.00

ZA

9.00 - 14.00

Adres

Stockholmstraat 8
9723 BC Groningen